Megoldás

A megértésre alapozva, a felelősség biztosítása mellett a következő tevékenységek egyikével, vagy bármelyikének/mindegyikének szintetizálásával hozzuk létre ügyfeleink egyedi megoldásait:

·        könyvvizsgálat – a kötelező könyvvizsgálathoz szükséges átvizsgálás eredményeit egyúttal hasznosítjuk az adózási struktúra és a cégstruktúra kiépítéséhez, vagy a többi itt felsorolt szolgáltatás megvalósításához is;
·        adózási struktúra kiépítése – feltárjuk az ügyfeleink vállalkozása esetén kialakítható összes lehetséges adózási struktúrát és a vállalkozás igényeinek legjobban megfelelőt és legbiztonságosabbat választjuk ki. Képviseletet biztosítunk adóellenőrzéseken és adóperekben, ellenőrizzük az adóbevallásaikat.
·        könyvelés – vagy a könyvelés szakmai irányítása – a megfelelő könyvelési elvek kialakítására az összes itt felsorolt szolgáltatás megvalósításához szükség van, ez az alapja. Ehhez nyújtunk támogatást ügyfeleinknek a könyvelőjükkel való együttműködésben, vagy magunk biztosítjuk a könyvviteli szolgáltatást.
·        pénzgazdálkodás – cash előrejelzés – olyan folyamatot alakítunk ki, amely segítségével ügyfeleink folyamatosan látni fogják, hogy a jövőben esedékes kifizetéseket kalkulálva, valójában hogyan áll a vállalkozásuk, mennyit költhetnek el aktuálisan az üzlet fejlesztésére, vagy mennyit vehetnek ki nyereségként.
·        kontrolling – a lehetséges folyamatok automatizálása mellett, költséghatékonyan, anyagi megtakarítás mellett biztosítjuk, hogy azokat az információkat kapják ügyfeleink a riportban, amire szükségük van az üzlet fejlesztéséhez, és azokat valóban megkapják rendszeresen, időben.
·        bérszámfejtés, munkavállalói költségtervezés – az adózási struktúra kiépítése keretében megoldást javaslunk a munkavállalói költségek hatékony tervezésére, szervezetfejlesztési célú HR megoldásokat dolgozunk ki, képviseletet biztosítunk munkaügyi ellenőrzésben és természetesen magát a bérszámfejtést is megoldjuk teljeskörűen az elérhető kedvezmények igénybevételével együtt.
·        cégstruktúra- jogi biztonság kialakítása – a cégstruktúrát, az egymás közötti szerződések, a partnerekkel kötött szerződéses állomány megfelelő kialakításával biztosítjuk ügyfeleink működésének hatékonyságát és a javasolt adózási struktúra megvalósítását.
·        szerződéses állomány kezelése – üzleti szempontból optimális, jogi szempontból legelőnyösebb szerződéses állomány kialakítását is vállaljuk, mivel az a fenti szolgáltatások eredményességéhez elengedhetetlen előfeltétel. Képviseletet biztosítunk az üzleti tárgyalások során, angol nyelven is.
·        GDPR – személyes adatok kezelése – felmérjük, hogy hol történik adatkezelés a vállalkozás működésében, kialakítjuk a személyes adatok jogszerű kezelését lehető legegyszerűbben biztosító folyamatokat és elkészítjük a jogszabályoknak megfelelő dokumentációt. Képviseletet biztosítunk a NAIH előtti eljárásokban.

De Rossi Éva, közgazdász, könyvvizsgáló, adótanácsadó, szervezetfejlesztő: könyvvizsgálóként, valamint 12 éven keresztül, közepes- és nagyvállalatok vezetőjeként a gazdasági rész irányítójaként szerzetem jelentős tapasztalatot.

dr. Kovács Zsófi ügyvéd, adójogi szakjogász, ingatlanforgalmi szakjogász: ügyvédjelöltként, majd szakvizsgázott ügyvédként nemzetközi ügyvédi irodában szereztem jelentős tapasztalatokat.

Korábban külön dolgoztunk.

Mindketten, a saját szakmánkban tevékenykedve, ugyanazt a hiányosságot láttuk a pénzügyi- és a jogi szolgáltatások területén: vagyis gyakran annak ellenére, hogy a megbízást teljesítik az egyes szakértők, a probléma mégsem oldódik meg, mivel hiányzik a szakértők szoros együttműködése, az egyes szakértői válaszok szintetizálása. Ezért elhatároztuk, hogy kitöltjük ezt az űrt: együttműködünk és közösen adunk egyesített választ ügyfeleinknek pénzügyi-jogi-adózási kérdéseikre.

Abban látjuk a felelősségünket, hogy az ügyfelek részére kialakított egyedi megoldások valóban hasznosuljanak ügyfeleinknél, valós és érzékelhető megoldást adva a problémáikra.

De Rossi Éva

közgazdász, könyvvizsgáló, adótanácsadó

+36 20 230 1431

eva.derossi@synthesisaudit.hu

 

dr. Kovács Zsófi

ügyvéd, adójogi szakjogász, ingatlanforgalmi szakjogász

+36 30 914 0774

zsofi.kovacs@synthesisaudit.hu

Második bejegyzés

2019-10-06

Szókratész “ Egyetlen jó létezik csak: a tudás, és egyetlen rossz: a tudatlanság.”